Tekst

Salva en Roos wilden graag weten wat de voordelen van isolatie waren in hun tussenwoning uit de jaren 60. Na een woonscan van Isolatie.com kozen ze dit voorjaar voor dak-, muur- en vloerisolatie in hun woning. “Daarmee gaan ze flink besparen op hun energiekosten”, vertelt Teun Kuypers, Salesmanager bij Isolatie.com.

 

De woonscan was een jaar eerder al uitgevoerd. Een adviseur van Isolatie.com had toen een inspectie gedaan en een offerte op maat gemaakt. “Wij raadden Salva en Roos aan hun dak, muur en vloer te isoleren. Je brengt dan als het ware een isolatielaag om je huis aan. Dan blijft je woning langer warm en hoef je dus minder te stoken. En dat scheelt in de portemonnee.”

 

Waarom is een woonscan belangrijk?

“We maken geen offerte op afstand. We komen altijd langs, want elk huis is anders en elke klant heeft eigen wensen. Salva en Roos hadden bijvoorbeeld grote plannen met hun woning: ze wilden onder meer verbouwen. De isolatiewerkzaamheden moesten daarop aansluiten. Daar houden we in de planning dan ook rekening mee.”

 

Wat was jullie aanpak bij Salva en Roos?

“Toen Salva en Roos besloten om de verbouwing te starten, hebben we onze planning daarop aangepast. Ze hebben bijvoorbeeld eerst de oude gedeeltelijke dakisolatie zelf verwijderd, voordat we aan de slag gingen. Waarna zij de zolder verder konden afwerken. In die tijd hebben we ook de vloerisolatie via de kruipruimte aangebracht en de spouwmuur geïsoleerd.”

 

dakisolatie

 

Wat is de besparing?

“Nu hun huis geïsoleerd is, zullen Salva en Roos ontdekken dat hun energieverbruik een stuk omlaaggaat. Onze inschatting is dat tot 30% besparen. Daarmee verdienen ze hun investering snel terug. Met de huidige gasprijzen is de terugverdientijd zo’n drie tot vijf jaar.”

 

En de investering?

“Isolatiekosten worden vaak veel hoger ingeschat dan ze werkelijk zijn. Salva en Roos waren voor isolatie 5500 euro kwijt en daar ging 50% subsidie vanaf. Maar het blijft een hele investering. Daarom is het mooi dat je isolatie tegenwoordig ook kunt meefinancieren in je hypotheek. Je maandelijkse besparing op de energiekosten kun je dan gebruiken voor de extra renteaflossing. Dat maakt isolatie voor veel mensen haalbaar.”

Tekst

Vraag ook direct een gratis woonscan aan

Ook jij  kunt ook nu direct een afspraak maken voor een gratis woonscan via isolatie.com/ennatuurlijk. De experts van Isolatie.com komen dan bij je thuis en geven je een vrijblijvend advies over de isolatiemogelijkheden. Isolatie is nu ook financieel aantrekkelijk: je krijgt ruime subsidie van de overheid en er zijn voordelige financieringsmethoden. Daarnaast krijg je als klant van Ennatuurlijk ook nog een mooie korting.

Meer over de woonscan