Tekst

Ons warmtetarief hangt af van de kosten die wij hebben voor de inkoop, productie en levering van warmte. Aan het eind van ieder jaar kopen we zo in dat we voor het volgende jaar een vast tarief kunnen bieden. Vanuit de wet zijn er regels waar ons tarief aan moet voldoen; zo geldt voor warmte het zogeheten niet-meer-dan-anders-principe. Dat betekent dat huishoudens die zijn aangesloten op een warmtenet gemiddeld niet meer betalen dan huishoudens met verwarming op gas. Het maximale tarief dat warmteleveranciers mogen vragen wordt ieder jaar in december vastgesteld door de ACM, de Autoriteit Consument & Markt. De ACM baseert dat tarief op de gasprijzen die per 1 januari gelden voor een vast contract van één jaar. 

 

 

 

Tekst

Ons warmtetarief stellen we aan het eind van het jaar vast en dat tarief geldt vervolgens van 1 januari tot en met 31 december. Het verandert tussentijds niet. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent. 

Jouw voorschot in 2023  

Op Mijn Warmte vind je alle actuele informatie over je verbruik en je maandelijkse voorschot.   

 Je voorschot wordt altijd berekend op basis van de geldende tarieven. In 2023 geldt de prijsplafondregeling en daarom is het gedeelte van je voorschot voor 2023 gebaseerd op de plafondprijs (tot het plafondverbruik van 37 gigajoule). Voor het gedeelte van het voorschot over de maanden die in 2024 vallen, houden we rekening met de op dat moment geldende markttarieven, die lager zijn dan het geldende Ennatuurlijk-tarief voor 2023. 

We stellen in december 2023 de tarieven voor 2024 vast. Medio december ontvang je bericht over je tarief voor 2024.  In januari 2024 kun je via Mijn Warmte zelf bekijken of je voorschotbedrag nog passend is. 

 

De plafondprijs voor warmte 

Per 1 januari 2023 zijn ook de Ennatuurlijk warmtetarieven omhoog gegaan. Om je warmterekening minder hard te laten stijgen, heeft de overheid voor 2023 een maximumtarief voor warmte vastgesteld: de plafondprijs. Dat betekent dat je tot en met een verbruik van 37 gigajoule (dat staat gelijk aan 1.200 kuub gas) een lager tarief van € 47,38 per gigajoule betaalt. Voor alles wat je meer verbruikt, geldt het Ennatuurlijk-warmtetarief  van € 78,24 per gigajoule. 

Tekst

Het tarievenblad

Bekijk hieronder het tarievenblad met de tarieven voor 2023. De tarieven op het tarievenblad zijn alleen van toepassing voor klanten met een standaardtarief. Voor bepaalde situaties kunnen afwijkende afspraken van toepassing zijn.

Tarievenblad 2023*
* Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Tekst

Je tarief bekijken

Je kunt je tarief voor 2023 terugvinden in je persoonlijke account op Mijn Warmte. Het tarief voor 2024 is er vanaf januari zichtbaar. 

Naar Mijn Warmte

Tekst

Jouw voorschot berekenen 

Je kunt jouw voorschot berekenen op basis van de huidige tarieven. Door je voorschot op www.mijnwarmte.nl te controleren en aan te passen, betaal je een voorschot dat past bij je verbruik. Zo wordt de kans kleiner dat je op je jaarafrekening moet bijbetalen. Het is dus belangrijk dat je zelf je voorschot controleert en aanpast via Mijn Warmte of via onze klantenservice.

Tekst

Meer informatie

Media