Tekst

Alles over betalen en rekeningen

Op deze pagina vind je alle informatie over het betalen van je rekeningen. We laten je zien hoe het tarief bepaald wordt, waarom het tarief is gestegen en ook wat je kunt doen als je moeit hebt om je rekening te betalen.

Tekst

Hoe wordt het tarief bepaald?

Opa Joop is een van onze klanten. Hij krijgt vragen vanuit de buurt die hij graag beantwoord wil hebben. Daarom spreekt hij af met experts van Ennatuurlijk. Esther vraagt zich af hoe het tarief wordt bepaald. Opa Joop stelt deze vraag namens haar aan onze expert Debbie. Het tarief bestaat uit twee delen; de vaste kosten en de variabele kosten. Debbie vertelt je er alles over. Bekijk de video. 

Tekst

Waarom stijgen de prijzen van warmte?

Hoe komt dat nou, dat de prijzen van warmte de afgelopen tijd zo flink gestegen zijn? Dat heeft een viertal oorzaken. Minder subsidie en gestegen gasprijzen, zijn er twee van. Welke nog meer en hoe zit dat dan precies? We leggen het je uit in deze animatie. 

Tekst

Hoe werkt het prijsplafond voor warmte? 

Om energie voor iedereen zo betaalbaar mogelijk te houden heeft de overheid voor 2023 een prijsplafond ingesteld. Daarmee weet je zeker dat je tot een bepaald verbruik een vast tarief betaalt, namelijk €47,38 per gigajoule (GJ) tot en met een verbruik van 37 GJ. Dat staat gelijk aan 1.200 kuub gas. Wil je meer weten over hoe het prijsplafond werkt voor warmte? Kijk dan naar deze animatie.  

Tekst

Wat kan je doen als je jouw rekening niet kan betalen?

Deze keer kreeg Opa Joop een persoonlijke vraag binnen van Sylvie. Zij heeft moeite om haar rekening te betalen en vraagt aan Opa Joop wat ze nou het beste kan doen. Expert Wouter komt bij Opa langs en bespreekt met hem dat het belangrijk is dat Sylvie contact met ons opneemt en hoe wij Sylvie dan kunnen helpen. 

Bekijk hier ook onze animatie
Lees er meer over in Hot Topic

 

Dionne

Meer weten over je tarief?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

Wat vind jij van Alles over betalen en rekeningen

Wat vind jij van Alles over betalen en rekeningen

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster