Warmtenet Maastricht

Tekst

maastricht

Tekst

Ook in de meest zuidelijke stad van Nederland leveren wij warmte. In Maastricht liggen twee warmtenetten; Noord-West Entree en Céramique. Via deze netten zorgen we dat zo’n 2300 woningen en 33 bedrijven in de hippe, bruisende wijk Belvédère en de moderne wijk Céramique er het hele jaar comfortabel bij zitten. Maar ook markante gebouwen zoals het provinciehuis en het Eiffelgebouw (het voormalige Sphinxgebouw) zijn aangesloten op de stadsverwarming in Maastricht. Ambitie is om beide netwerken verder uit te breiden.        

Media
Tekst

Waar komt de warmte in Maastricht vandaan?

Wij geven je graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kan je in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt en hoe duurzaam het warmtenet in 2021 was. De warmte die we gebruiken is lokaal. Noord-West Entree levert industriële warmte van papierfabriek Sappi (85%) en warmte van gasgestookte piek- en back-upketels (15%). Het warmtenet Céramique ontvangt warmte van drie gasgestookte warmte- krachtkoppelingen (wkk's) (68%). De resterende warmtevraag (32%) wordt ingevuld met twee gasgestookte piek- en back-upketels. Wil je weten wat alle termen op het warmte-etiket betekenen? Lees hier meer over het warmte-etiket. 

Linker kolom

Warmte-etiket maastricht

Rechter kolom

Warmte-etiket maastricht

Tekst

* Warmtenetten die gekoppeld zijn aan een warmtekrachtkoppeling (WKK) leveren door de versnelde verduurzaming van de landelijke elektriciteitsmix steeds minder CO2 besparing op. Klik hier voor meer informatie. 

Tekst

Toekomst warmtenet Maastricht

Voor verduurzaming van de bestaande netten kijken we naar warmte uit lokale industrie, zoals Mosa-fabriek en glasfabriek O-I en de rioolwaterzuivering bij Limmel. Door de snelle ontwikkelingen op gebied van aquathermie is het winnen van warmte uit het oppervlaktewater van Maastricht een serieuze optie. Ook verkennen we warmte uit de bodem (ondiepe geothermie) en houden we de ontwikkelingen rond biogas en waterstof (als vervanger van aardgas in gasgestookte installaties) nauwlettend in de gaten. Uiteindelijk zal volgens plan in 2030 de gemiddelde CO2-reductie van het warmtenet Maastricht minstens 70% bedragen en streven wij naar een CO2 neutraal warmtenet in 2040.

Linker kolom

Download de brochure

We hebben alle informatie over ons warmtenet nog even voor je op een rijtje gezet.

Download de brochure

Rechter kolom

 

Tekst

Vragen of contact?

Heb je vragen over warmte, jouw aansluiting of andere zaken. Dan kan je contact opnemen met onze klantenservice. Ben je een zakelijke klant of heb je interesse in een aansluiting op het warmtenet in Maastricht? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur via 085-2734559 of zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl.