Warmtenet Tilburg

Tekst

Ons warmtenet (ook bekend als stadsverwarming) in Tilburg is onderdeel van het grootste warmtenet van Ennatuurlijk: warmtenet Midden- en West-Brabant. Op dit warmtenet zijn in totaal 46.000 woningen en 375 bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen en Made aangesloten. In totaal leveren we via dit warmtenet zo’n 2.400.000 GJ warmte per jaar.

Media
Tekst

Waar komt de warmte in Tilburg vandaan?

Wij geven je graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kan je in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt en hoe duurzaam het betreffende warmtenet in 2020 was. Het warmtenet in Tilburg wordt op dit moment voor 93% gevoed door de RWE-centrale (ook bekend als de Amercentrale). 

Lees meer over warmtenet Midden- en West-Brabant

Media
Brabant
Tekst

Gas uit en warmte aan voor 200 woningen in de Kruidenbuurt

Een van de uitdagingen in de energietransitie is om bestaande bouw van het aardgas af te halen. De Kruidenbuurt in Tilburg is een wijk met jaren ’60 woningen zoals zovelen in Nederland. Maar in de warmtetransitie lopen ze voorop. 200 woningen in de Kruidenbuurt waren toe aan groot onderhoud en worden op dit moment zowel aan de binnen- als de buitenkant flink opgeknapt en energiezuiniger gemaakt.

Media
Tekst

Dit moment wordt ook gebruikt om de woningen aan te sluiten op het bestaande warmtenet waardoor ze dus van het aardgas af kunnen. Door het combineren van werkzaamheden wordt de overlast voor de bewoners bovendien zoveel mogelijk beperkt. Een mooie win-winsituatie dus.  

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Deze maand worden de warmteleidingen in de grond gelegd, zodat alle woningen de komende maanden aangesloten kunnen worden op het warmtenet. Om het project in goede banen te leiden is een goede afstemming en samenwerking tussen de woningcorporatie, nutspartijen, gemeente, de aannemers en de bewoners essentieel. 

Lees meer over dit project

Tekst

De toekomst van het warmtenet in Tilburg

Warmtenet Midden- en West-Brabant ontvangt nog steeds het leeuwendeel van de warmte uit de centrale van RWE, die zowel stroom als warmte opwekt. We werken er hard aan om de warmte steeds duurzamer te maken. Klik op de link om te lezen hoe ver we daar nu mee zijn en wat de toekomst plannen zijn.

Lees verder

Vragen of contact

Heb je vragen over warmte, jouw aansluiting of andere zaken. Dan kan je contact opnemen met onze klantenservice . Ben je een zakelijke klant of heb je interesse in een aansluiting op ons warmtenet? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur via 085-2734559 of zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl.