Warmtenet Tilburg

Warmtenet Stadsverwaming Ennatuurlijk Tilburg.jpgOns warmtenet (ook bekend als stadsverwarming) in Tilburg is onderdeel van het grootste warmtenet van Ennatuurlijk: warmtenet Midden- en West-Brabant. Op dit warmtenet zijn in totaal 46.000 woningen en 375 bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen en Made aangesloten. In totaal leveren we via dit warmtenet zo’n 2.700.000 GJ warmte per jaar.

 

 

Waar komt de warmte in Tilburg vandaan?

Ennatuurlijk_warmte_etiket_MIDDENENWESTBRABANt.jpgWij geven u graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kunt u in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt en hoe duurzaam het betreffende warmtenet in 2019 was. Het warmtenet in Tilburg wordt op dit moment voor 83% gevoed door de RWE-centrale (ook bekend als de Amercentrale). Bij de productie van elektriciteit komt veel warmte vrij. Een groot deel van die warmte - die anders zou worden weggekoeld - wordt door ons ingezet voor verwarming.

Lees meer over warmtenet Midden- en West-Brabant

Download het warmte-etiket 2019

 

De toekomst van het warmtenet in Tilburg

Het warmtenet in Tilburg vervoert warmte, die afkomstig is van de RWE-centrale, voor ruimteverwarming en warm kraanwater. De Rijksoverheid werkt op dit moment aan wetgeving die van invloed kan zijn op de levering vanuit de RWE-centrale. Afhankelijk van de invloed die deze wetgeving heeft, zijn er verschillende alternatieven voorhanden om de levering van warmte aan onze klanten te waarborgen.  Ennatuurlijk deelt graag haar toekomstvisie op het warmtenet in de regio.

Download de notitie

 

Vragen of contact

Heeft u vragen over warmte, uw aansluiting of andere zaken. Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice . Bent u een zakelijke klant of heeft u interesse in een aansluiting op ons warmtenet? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur via 085-2734559 of zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl.