Over de functie

Wil jij als Adviseur Warmtetechniek samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij er energie van om de verduurzaming en projectontwikkeling van warmtenetten mogelijk te maken? Ben je analytisch, creatief en beschik jij over probleemoplossend denkvermogen? Heb je een afgeronde HBO- of WO-opleiding richting WTB, Energietechniek, Technische Bedrijfskunde of Installatietechniek met 3 jaar relevante werkervaring?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Als Adviseur Warmtetechniek bij Ennatuurlijk zet je je expertise in om de verduurzaming en projectontwikkeling van warmtenetten mogelijk te maken. Het accent van je werk als adviseur ligt vooral op de technische en economische aspecten van de ontwikkeling van een warmtenet. Je werkt in teamverband samen om de gewenste ontwikkelingen tot stand te brengen.  Je bent betrokken bij meerdere projecten of vraagstukken, van klein tot zeer grote ontwikkelingen, verspreid door Nederland. Je hanteert van nature een integrale benadering, waarbij je van bron tot en met klant oog hebt voor de mogelijkheden en uitdagingen. Omdat je conceptmatig en analytisch sterk bent weet je zelfs complexe vraagstukken te vertalen naar begrijpelijke en uitvoerbare oplossingen. Je levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de transitie naar slimmere en duurzamere warmtenetten.  

 Als Adviseur Warmtetechniek neem je deel aan het verbeterprogramma Joule binnen Ennatuurlijk. Dit is een strategisch programma dat werkt aan de evolutie van bestaande warmtenetten tot warmtenetten van de toekomst. Voor de ontwikkeling en uitvoering hiervan beperk je je niet tot alleen tot technische innovaties en optimalisaties, maar heb je ook oog voor de bedrijfsvoering en processen. Aandacht hiervoor is namelijk cruciaal om de gewenste technische en economische verbeteringen terug te zien in de praktijk. Je weet de noodzakelijke verbeteringen overtuigend te presenteren en organiseert uitvoering hiervan samen met collega's uit verschillende disciplines. 

Je bent onderdeel van team Techniek en Business Support. Een multidisciplinair team bestaande uit investment analisten, contractondersteuners en andere adviseurs. Het team is onderdeel van de afdeling Ontwikkeling, waar nieuwe ontwikkelingen starten en tot realisatie gebracht worden. Zo werk je ook nauw samen met de projectontwikkelaars, projectmanagers en engineers aan verschillende projecten. Geen dag is hetzelfde en er is ook veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 

Om dit te bereiken:

 • Weet je zelfstandig complexere technische vraagstukken te beantwoorden;
 • Werk en denk je proactief mee om projectontwikkelingen mogelijk te maken;
 • Heb je een goede kijk op ontwikkelingen in de energie- of warmtesector;
 • Ben je leergierig en nieuwsgierig om zo continu te verbeteren.

Wat we vragen

Een professional met een afgeronde HBO- of WO-opleiding bijvoorbeeld in de richting van energie- of installatietechniek, werktuigbouwkunde, innovatiewetenschappen of technische bedrijfskunde. Verder heb je:

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de (duurzame) energie-, warmte- of aanverwante sector;
 • Ervaring in het doen van technisch economische haalbaarheidsstudies;
 • Aantoonbare ervaring in de ontwikkelfase van projecten op het gebied van energie of warmte;
 • Enige ervaring met projectmanagement en/of projectontwikkeling is gewenst;
 • Goede analytische vaardigheden en een creatief, probleemoplossend denkvermogen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat we bieden

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone en een laptop, zijn bij ons prima geregeld;
 • Omdat we hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal 7 van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 5.160,- tot € 7.568,- bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.
Je ontwikkeling

Jouw ontwikkeling

De wereld verandert voortdurend, wat betekent dat er steeds nieuwe uitdagingen en kansen zijn. Je groeipad staat niet vast, maar werk zelf actief aan je ontwikkeling en loopbaan en neem je eigen verantwoordelijkheid en regie. Dit kan je doen door individuele studies en trainingen te volgen, gebruik te maken van het online leerplatform ENN-Vooruit! voor het volgen van online trainingen en cursussen en/of door deel te nemen aan workshops, trainingen of inspiratiesessies die zeer regelmatig worden georganiseerd.

Sollicitatieproces

Mail

Je verstuurt je cv en motivatiebrief. Als wij een match zien nodigen we je uit

Eerste gesprek

Kennismakingsgesprek om te kijken of het van beide kanten klikt

assesment

Tweede gesprek met eventueel een casus en/of assessment

contractvoorstel

We doen je een contractvoorstel. Bij het tekenen van het contract vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag

welkom

Een warm welkom bij Ennatuurlijk! We zorgen voor een goede en fijne inwerkperiode zodat je lekker aan de slag kunt.