Over de functie

Wil jij als Medewerker Commerciële Binnendienst samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij er energie van om ondersteuning te bieden bij diverse commerciële processen? Ben je communicatief sterk, zelfstandig en leergierig? Heb je een afgeronde hbo werk- en denkniveau met minimaal 2 jaar werkervaring?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Als Medewerker Commerciële Binnendienst bij Ennatuurlijk ben je verantwoordelijk voor het bieden van ondersteuning bij diverse commerciële processen. Je bent onder andere het eerste aanspreekpunt bij het opstellen van contracten na klantbezoeken door de accountmanager. Na hun bezoek verzorg jij de eerste opzet van het contract, dat vervolgens verder wordt uitgewerkt in samenwerking met Legal. Bij een getekende overeenkomst zorg je voor een correcte administratieve afhandeling in de systemen. Ook pak je zelfstandig kleinere commerciële trajecten op en handel je diverse vragen af van zakelijke klanten. Dit varieert van vragen over contracten en tarieven tot aan facturering en storingen.

In deze functie communiceer je intensief met verschillende afdelingen binnen Ennatuurlijk. Je werkt nauw samen met de accountmanagers en onderhoudt contacten met interne teams zoals de projectleiders en klantenservice. Het is belangrijk dat je bekend bent met CRM-systemen, met een voorkeur voor Salesforce, en dat je in staat bent om rapportages op te stellen en te analyseren. Verder doe je actief voorstellen om de processen en dienstverlening te verbeteren.

Je komt terecht in team Accountmanagement, bestaande uit zeven accountmanagers en vier medewerkers commerciële binnendienst. Hoewel de kerntaken voor iedere medewerker commerciële binnendienst vergelijkbaar zijn, is er ruimte voor specialisatie op basis van je competenties. Zo kan de een zich specialiseren op IT-vraagstukken, terwijl de ander zich verder in contractondersteuning verdiept.

Wat we vragen

Als Medewerker Commerciële Binnendienst beschik je over een Hbo werk- en denkniveau in een commerciële/bedrijfskundige richting. Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring en heb je kennis van salesactiviteiten. Verder:

 • Kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Ben je continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied;
 • Heb je ervaring/kennis van CRM-systemen (bij voorkeur Salesforce) en Microsoft Excel;
 • Ben je zelfstandig en leergierig; 
 • Heb je een groot probleemoplossend vermogen, ben je resultaatgericht, houd je alle voortgang goed bij en kan je autonoom te werk gaan;
 • Ben je communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands.

 

Wat we bieden

Met duurzame relaties kun je samen bouwen aan een duurzame toekomst. Wij geven je daarom graag wat je verdient.

 • Goede arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken zoals een NS Business Card, een iPhone en een laptop;
 • Omdat we hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal 4 van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 3.244 tot € 4.756 bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken);
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Gratis toegang tijdens of na een dag hard werken bij Eindhovengym beneden in ons pand. Zo blijf je lekker fit! Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, dan mag je de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.
 • Wanneer we je een contract aanbieden zullen we je vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overhandigen.

 

Je ontwikkeling

Jouw ontwikkeling

De wereld verandert voortdurend, wat betekent dat er steeds nieuwe uitdagingen en kansen zijn. Je groeipad staat niet vast, maar werk zelf actief aan je ontwikkeling en loopbaan en neem je eigen verantwoordelijkheid en regie. Dit kan je doen door individuele studies en trainingen te volgen, gebruik te maken van het online leerplatform ENN-Vooruit! voor het volgen van online trainingen en cursussen en/of door deel te nemen aan workshops, trainingen of inspiratiesessies die zeer regelmatig worden georganiseerd.

Sollicitatieproces

Mail

Je verstuurt je cv en motivatiebrief. Als wij een match zien nodigen we je uit

Eerste gesprek

Kennismakingsgesprek om te kijken of het van beide kanten klikt

assesment

Tweede gesprek met eventueel een casus en/of assessment

contractvoorstel

We doen je een contractvoorstel. Bij het tekenen van het contract vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag

welkom

Een warm welkom bij Ennatuurlijk! We zorgen voor een goede en fijne inwerkperiode zodat je lekker aan de slag kunt.

Je werkdag

Binnen Ennatuurlijk is geen dag hetzelfde. Dit zou er een kunnen zijn.

8:30 - 10:00Mails lezen en beantwoorden
10:00 - 11:30Klantvragen beantwoorden

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor zakelijke klanten en zorgt voor duidelijke communicatie.

11:30 - 12:00Overleg met Key Accountmanagers
12:00 - 13:00Lunch

Op het hoofdkantoor in Eindhoven bestel je in de ochtend je lunch die klaarstaat in de ruime en gezellige kantine. Je luncht samen met collega's daar, of kiest voor een plekje op het dakterras of gaat lekker wandelen op het hippe Strijp S.

13:00 - 15:00Administratieve werkzaamheden
15:00 - 16:00Aan verbeterproject meewerken
16:00 - 17:00Klein commercieel traject oppakken

Je werkzaamheden

Klik op het diagram voor een weergave van je werkzaamheden