Tekst

Naam: David
Leeftijd: 42
Functie: senior Asset Manager
Werkzaam bij Ennatuurlijk sinds: 2019

Tekst

Dat ik later iets zou gaan doen met stroom en water was al heel snel duidelijk. Als driejarige mikte ik al met waterpistolen op stopcontacten, totaal gefascineerd door die blauwe flitsen als ik raak schoot. Ook gebeurden er spannende dingen als ik de gardes van de mixer in de gaatjes stak. Ongetwijfeld heb ik heel wat schokken gehad, maar dat herinner ik me niet. Vuurtjes stoken deed ik ook. Ik hield en houd van proberen en experimenteren: kijken naar oorzaak en gevolg van dingen. 

Dat komt me goed van pas als conceptueel Asset Manager bij Ennatuurlijk. Ik richt me op verduurzaming van de warmtenetten en zoek oplossingen voor warmtenetten waar problemen zijn, bijvoorbeeld onverklaarbaar warmteverlies. Hoe moeilijker het probleem, hoe mooier. Ik knip het probleem in stukjes op, zoek naar oorzaak en gevolg en zet dan de deelproblemen op een logische volgorde. Dat levert dan een routeplan op voor de komende 10 jaar. Ik geef nooit op. 

Dat doorzettingsvermogen herken ik van vroeger. Als iets niet lukte, dan bleef ik oefenen en proberen, en bedacht ik steeds weer nieuwe manieren, net zo lang totdat het wél lukte. Zo ben ik ook opgevoed. Ik groeide op in Delfzijl, een klein dorpje in het noorden van Groningen, waar ik veel buiten en op het water te vinden was. Ik zeilde veel. Het optuigen van de zeilen lieten ze ons zelf uitvinden. Tot mijn 18e heb ik ook nationaal op hoog niveau geschaatst. Daar leerde ik o.a. omgaan met tegenslagen door altijd het positieve in situaties zien. 

Tekst

"Het mooie aan mijn functie is dat ik veel mag experimenteren. Ik ben onder meer betrokken bij Hengelo, een van de innovatiefste netten van Nederland, dat is één grote speeltuin voor mij."

Tekst

In mijn opleiding en mijn werk is energie en duurzaamheid de rode draad. Ik heb algemene operationele techniek gedaan in Delfzijl en Vlissingen en daarna Thermofluid Engineering aan de TU Eindhoven. Na mijn studie deed ik een traineeship technisch management bij energiebedrijf GDF Suez waar ik leerde hoe ik een energiecentrale opereerde. Dat ik de praktijk ken en gewend ben om vuile handen te maken, helpt me in mijn huidige functie. 

Mijn ambitie is om duurzaamheid betaalbaar te maken voor iedereen. Dat doe ik door te onderzoeken hoe systemen geïntegreerd kunnen worden om de prestatie van het warmtenet zo hoog en divers mogelijk te maken. Het mooie aan mijn functie is dat ik daarvoor veel mag experimenteren. Ik ben onder meer betrokken bij Hengelo, een van de innovatiefste netten van Nederland, dat is één grote speeltuin voor mij. Bij Ennatuurlijk heb ik voldoende uitdaging. Mijn stip op de horizon? Het zou mooi zijn als we over 5 jaar een volwassen en divers totaalconcept voor energie (inclusief stroom) op wijk/stadniveau kunnen leveren. Waarbij duurzame bronnen zijn geïntegreerd in een totaalmix afhankelijk van de locatie. Daarbij sturen we alles geïntegreerd op diverse data aan en bepalen dynamische het juiste onderhoud.  Duurzaam, betaalbaar en onafhankelijk. 

Tekst

Ook werken bij Ennatuurlijk?  

Bekijk onze vacatures 

#durftedromen #durftedoen 

Media