Tekst

Naam: Filipe
Leeftijd: 29
Functie: Debiteurenmedewerker 
Werkzaam bij Ennatuurlijk sinds: 2020

Tekst

Mensen zijn mijn passie. Ik ben pas gelukkig als ik met mensen werk, mensen kan helpen. Dat heb ik mijn hele leven al gehad. Ik was altijd al een luisterend oor voor vrienden en gaf ze advies. Als medewerker van de incasso-afdeling heb ik de hele dag met mensen te maken.

Ik ben tijdens de coronaperiode begonnen op de klantenservice. Toen was het een moeilijke periode voor iedereen. Mensen die belden vonden het aangenaam om iemand aan de lijn te krijgen: ze waren eenzaam. Bij Ennatuurlijk willen we er voor de klant zijn, op de klantenservice konden we daarom ruimte nemen voor een praatje. Dat was fijn. Maar toen ik na een paar maanden kon invallen op de incasso-afdeling voelde ik dat ik daar nog beter op mijn plek zat: de functie is uitdagender en hier kan ik mensen nog beter helpen. 

Toen ik klein was wilde ik balletdanser worden. Ik heb ook een tijd gedanst, in Wenen op professioneel niveau. Na een zware blessure moest ik dat opgeven. Natuurlijk was dat een heftige tijd, wat moest ik doen? Dans was mijn leven. Toen kwam uiteindelijk toch mijn passie voor mensen weer naar boven. Ik wilde iets met psychologie doen, omdat ik gefascineerd ben door hoe verschillend mensen zijn en denken. We hebben allemaal hetzelfde hart, dezelfde hersenen, maar we zitten totaal anders in elkaar. Ik heb uiteindelijk geen opleiding in die richting gevolgd, maar het werd me duidelijk dat ik hoe dan ook met mensen wilde werken. 

Tekst

"Met mensen werken kan ik overal, maar ik koos bewust voor Ennatuurlijk. Ook ik maak me zorgen over de toekomst en over de wereld die we onze kinderen nalaten. Dat heb ik van huis uit mee gekregen. (...) Bij Ennatuurlijk kan ik op mijn manier bijdragen aan die betere wereld."

Tekst

Bij incasso ben ik mijn eigen baas. Ik heb hier mijn eigen klantenbestand en de vrijheid om mijn eigen aanpak te bepalen. Mijn collega’s en ik bellen klanten proactief. Dus als we zien dat er iets niet goed gaat met betalingen, dan bellen we om te vragen of we iets voor ze kunnen doen. Bij bedrijven is het contact wat zakelijker, maar vooral bij particulieren heb ik vaak een goed gesprek van mens tot mens. Ik mag zelf oplossingen bedenken om mensen te helpen zodat ze hun rekeningen kunnen betalen. Als iemand me dan achteraf bedankt voor alle hulp of voor de betalingsregeling, ben ook ik dankbaar. Ik hou van mijn werk als ik iets voor iemand kan betekenen. 

Vroeger was ik een heel emotioneel jongetje. Nu ik volwassen ben, bewaak ik de balans tussen emoties en ratio. Dat moet ik ook in mijn werk. Vroeger durfde ik ook nooit ‘nee’ te zeggen. Ik zei altijd ‘misschien’ of ‘ja’. Maar als een klant een groot probleem heeft en niet bereid is om mee te denken over een oplossing, dan kan ik weinig voor ze doen.

Met mensen werken kan ik overal, maar ik koos bewust voor Ennatuurlijk. Ook ik maak me zorgen over de toekomst en over de wereld die we onze kinderen nalaten. Dat heb ik van huis uit mee gekregen. Mijn ouders hadden al vroeg zonnepanelen en zijn al een tijd van het gas af. Ik weet niet beter. Bij Ennatuurlijk kan ik op mijn manier bijdragen aan die betere wereld. 

Tekst

Ook werken bij Ennatuurlijk?  

Bekijk onze vacatures 

#durftedromen #durftedoen 

Media