Tekst

Naam: Daniël  
Leeftijd: 45
Functie: senior projectmanager
Werkzaam bij Ennatuurlijk sinds: 2014 (in 2010 gestart bij Essent waar Ennatuurlijk uit voortgekomen is)

Tekst

Het was mijn droom om piloot te worden. Als er een vliegtuig over vloog keek ik altijd naar de lucht. Het leek me fantastisch om zo’n ding te besturen. Voor mij was vliegen avontuur, positiviteit, vakantie en een blij gevoel. Uiteindelijk heb ik die droom opgegeven: ik kreeg een bril en de opleiding was duur.

Omdat ik toch iets met vliegtuigen wilde doen, koos ik voor HTS Vliegtuigoperatie en later – toen vliegtuigbouwer Fokker ermee stopte – voor het bredere Werktuigbouwkunde. Ik heb nog wel mijn afstudeerstage gedaan bij KLM, maar ondertussen was ik ook in aanraking gekomen met energietechniek.  

Wat me aantrok in energietechniek was dat ik daarmee een nuttige bijdrage kon leveren aan de wereld en de generaties na ons. Ik wilde oplossingen bedenken waarmee je energie en kosten kon besparen en ben altijd op zoek naar de win-win voor alle partijen. Ik werk al sinds mijn afstuderen in 2001 bij warmtebedrijven. Dat is iets heel anders dan piloot zijn. Maar de vrijheid die ik zocht, ervaar ik ook hier. De energiebranche is volop in beweging en heel dynamisch. Ook voor de warmtebranche geldt dat deze techniek nog lang niet is uitgekristalliseerd; er valt nog veel te pionieren en te ontdekken. En Ennatuurlijk kent geen in steen gehouwen structuren en processen. Het is een platte organisatie met veel mogelijkheden om door te groeien. Als ik een leuk project zie of een goed idee heb, dan heb ik de ruimte om daarmee aan de slag te gaan. 

Tekst

"Ik ontdekte dat bij het bij leidinggeven veel minder gaat om de inhoud, maar veel meer over communicatie, relaties en hoe je mensen meeneemt. Dat was het begin van een ontdekkingsreis waar ik nog steeds mee bezig ben."

Tekst

Als projectmanager ontwikkel ik projecten van plan tot uitvoering. Zo ben ik onder meer bezig met het nieuwe warmtenet voor 10.000 woningen in de Eindhovense wijk Woensel. Het plan ligt er. Ik kijk nu hoe we daar een goede business case van kunnen maken samen met de gemeente en vier woningcorporaties en wat daar voor nodig is qua bronnen en infrastructuur. Ook kijk ik hoe we de werkzaamheden kunnen faseren. Maar ik maak bijvoorbeeld ook een draaiboek voor het gasloos maken van bestaande bouw.  

Tekst

Organiseren en leiden was zoiets normaals dat ik me lange tijd niet realiseerde dat dat een talent is. In mijn werk was ik vooral bezig met techniek, met inhoudelijke kennis verzamelen en beter worden. Ik wilde doorgroeien en dacht dat ik daarmee verder kwam. Maar dat was niet zo. Een directielid collega bij Ennatuurlijk adviseerde me om mijn ‘zachte’ kant te ontwikkelen. Toen pas ontdekte ik dat het bij leidinggeven veel minder om de inhoud gaat, maar veel meer over communicatie, relaties en hoe je mensen meeneemt. Dat was het begin van een ontdekkingsreis waar ik nog steeds mee bezig ben. Ik ben me er ondertussen van bewust dat ik goed kan verbinden en mensen bij elkaar kan brengen. Ik weet ook dat mensen het prettig vinden om met mij samen te werken. Richting de toekomst wil ik kijken of ik meer met deze talenten kan bereiken of toevoegen, bijvoorbeeld in een managementfunctie of door mensen te begeleiden. Zo kan ik me blijven ontwikkelen. 

Tekst

Ook werken bij Ennatuurlijk?  

Bekijk onze vacatures 

#durftedromen #durftedoen 

Media