Tekst

Alles over jouw voorschot

Het voorschotbedrag is het bedrag dat je elke maand aan Ennatuurlijk betaalt. Ongeacht hoeveel stroom en gas je per maand verbruikt, wordt het voorschotbedrag van je rekening afgeschreven. Maar hoe wordt dat eigenlijk berekend? En wist je dat het belangrijk is om elk kwartaal te checken of het nog aansluit bij je verbruik?

Tekst

Hoe wordt je voorschot berekend?

Het voorschot dat je betaalt bestaat uit vaste kosten en kosten van jouw verwachte verbruik. Vaste kosten zijn meetkosten, kosten voor de afleverset en kosten voor onderhoud aan het warmtenet. Jouw verwachte verbruik schatten we in op basis van jouw verbruik in het verleden en door te kijken naar de weersverwachting. In deze animatie leggen we uit hoe je voorschot wordt berekend.  

Ook Opa Joop sprak met expert Willem hoe zijn voorschot wordt berekend en wat de datum van je jaarafrekening hiermee te maken heeft. Bekijk hier de video. 

Tekst

Hoe controleer je jouw voorschot?

Voorkom verrassingen op je jaarafrekening. Check regelmatig of je voorschot nog klopt met wat je verbruikt en pas het bedrag aan als dat nodig is. Je kunt je voorschotbedrag heel eenvoudig controleren, herberekenen en aanpassen via www.mijnwarmte.nl. We nemen je stap voor stap mee. Bekijk de video of download hier het stappenplan. 

Tekst

Waarom moet je jouw voorschot controleren?

Door regelmatig je voorschot te controleren en aan te passen betaal je altijd het voorschot dat past bij je verbruik. Zo zorg je voor minder verrassingen op je jaarafrekening. In deze video leggen we dit verder uit. 

Nog niet overtuigd? We geven je 5 redenen om je voorschot te controleren.

Lees verder

Tekst

Hoe zorg je dat jouw voorschotbedrag blijft kloppen?

Jeroen, manager Klantenservice, vertelt er je alles over.

Lees hier het artikel

Media
Dionne

Meer weten over je tarief?

Klik hier voor meer informatie

Of Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.