5 redenen om te kiezen voor een duurzame koude-oplossing

Tekst

5 redenen om

Tekst

De Nederlandse zomers worden steeds warmer: de gemiddelde zomertemperatuur is sinds 1907 met 2,7 graden toegenomen. Volgens de TOjuli-eis, die sinds 2021 geldt, moeten nieuwbouwwoningen óók tijdens een langdurige hittegolf comfortabel zijn. En dat betekent dat projectontwikkelaars goed moeten nadenken over hoe ze aan deze eisen gaan voldoen. Wij geven je 5 redenen om te kiezen voor een duurzame actieve koude-oplossing. 

 

1. Makkelijker voldoen aan de BENG

Sinds 1 januari 2021 heb je naast de TOjuli-eis ook te maken met de strenge eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Dat betekent onder andere dat het koelen van een woning niet te veel energie mag vragen. Als er al een warmtenet in de buurt is, kan een combinatie van het warmtenet en een koudenet heel gunstig uitpakken.

 

2. Ruimtebesparend en geluidsarm

Ruimte is schaars in Nederland. En daarom wil je zeker geen ruimte verspillen. Koelen via het koudenet is ruimtebesparend, omdat er geen koelinstallatie nodig is. Ideaal, want daardoor blijft er meer ruimte over om te wonen, leven en werken. Bovendien wordt geluidsoverlast zoveel mogelijk beperkt.

Tekst

3. Comfortabele koeling

Koeling via een koudenet zorgt voor een comfortabel woon- of werkklimaat voor de gebruiker. In veel gevallen worden woningen die aangesloten zijn op een koudenet gekoeld via de vloerverwarming. Daardoor koelt de vloer de ruimte af.

 4. Overal een oplossing voor

Koelen via het koudenet kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in combinatie met een warmte-koudeopslag. Welke oplossing het beste past bij jouw project, is van verschillende factoren afhankelijk. Wij kijken graag samen naar de beste balans tussen duurzaamheid, kwaliteit, ruimte en kosten en helpen zo met het vinden van de beste oplossing.

Media
Koude van Ennatuurlijk
Tekst

5. Zekerheid en gemak

Wanneer je voor een koude-oplossing kiest van Ennatuurlijk, weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit en een systeem dat doet wat het moet doen. Als warmte- en koudeleverancier hebben wij veel ervaring met de exploitatie van warmte- en koudenetten. Als je het wilt, hoef je er geen omkijken naar te hebben en zitten alle bewoners er heerlijk koel bij! Ook tijdens een hittegolf.

Meer weten over actief koelen van woningbouwprojecten? Maak een terug-bel-afspraak!

Bel-me-terug
 

 

Meer weten over koude?

Salesmanager Bob of een van zijn collega’s kan je alles vertellen over koude voor je pand.

 

085-2734559
zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl

Wat vind jij van 5 redenen om te kiezen voor een duurzame koude-oplossing

Wat vind jij van 5 redenen om te kiezen voor een duurzame koude-oplossing

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster