Tekst

1. Makkelijker voldoen aan de BENG

Sinds 1 januari 2021 heb je naast de TOjuli-eis ook te maken met de strenge eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Dat betekent onder andere dat het koelen van een woning niet te veel energie mag vragen. Als er al een warmtenet in de buurt is, kan een combinatie van het warmtenet en een koudenet heel gunstig uitpakken.

 

Tekst

2. Ruimtebesparend en geluidsarm

Ruimte is schaars in Nederland. En daarom wil je zeker geen ruimte verspillen. Koelen via het koudenet is ruimtebesparend, omdat er geen koelinstallatie nodig is. Ideaal, want daardoor blijft er meer ruimte over om te wonen, leven en werken. Bovendien wordt geluidsoverlast zoveel mogelijk beperkt.
 

Tekst

3. Comfortabele koeling

Koeling via een koudenet zorgt voor een comfortabel woon- of werkklimaat voor de gebruiker. In veel gevallen worden woningen die aangesloten zijn op een koudenet gekoeld via de vloerverwarming. Daardoor koelt de vloer de ruimte af.
 

Tekst

4. Overal een oplossing voor

Koelen via het koudenet kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in combinatie met een warmte-koudeopslag. Welke oplossing het beste past bij jouw project, is van verschillende factoren afhankelijk. Wij kijken graag samen naar de beste balans tussen duurzaamheid, kwaliteit, ruimte en kosten en helpen zo met het vinden van de beste oplossing.
 

Tekst

5. Zekerheid en gemak

Wanneer je voor een koude-oplossing kiest van Ennatuurlijk, weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit en een systeem dat doet wat het moet doen. Als warmte- en koudeleverancier hebben wij veel ervaring met de exploitatie van warmte- en koudenetten. Als je het wilt, hoef je er geen omkijken naar te hebben en zitten alle bewoners er heerlijk koel bij! Ook tijdens een hittegolf.
 

Tekst

Verder praten over koeling voor jouw project?

Salesmanager Bob of een van zijn collega’s kan je alles vertellen over koude voor je pand.

085-2734559
zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl

Media
Bob | Ennatuurlijk