Warmtenet Helmond

In Helmond is er sinds begin jaren tachtig een warmtenet. Het warmtenet van Ennatuurlijk loopt van de energiecentrale aan de Achterdijk naar de wijken Rijpelberg en Brouwhuis. Daarmee levert het warmtenet van Helmond ongeveer 243.000 GJ aan warmte per jaar aan zo’n 6.500 huishoudens en een aantal bedrijven.

Warmtenet Ennatuurlijk Helmond.jpg

Hoe werkt het warmtenet in Helmond?

De woningen en bedrijven in Helmond ontvangen warmte via de warmtekrachtcentrale (WKC) in Helmond. De warmte wordt opgewekt via een warmtekrachtkoppeling. Warmtekrachtkoppeling is de productie van warmte en elektriciteit die samen en tegelijk plaatsvinden. Dat is efficiënt, want de verbranding van één soort brandstof zorgt voor warmte en stroom. De warmte die wordt opgewekt wordt via een ondergronds warmtenet naar huishoudens, bedrijven en organisaties in Helmond gebracht.
zo-werkt-het-roombeek.png

Op dit moment wordt er in samenwerking met de gemeente Helmond en de Provincie gekeken hoe we kunnen voldoen aan het klimaatakkoord en wat de mogelijkheden zijn om de bronnen verder te verduurzamen. Voor nu en in de toekomst.

Ontstaan van het warmtenet in Helmond

Helmond kent sinds begin jaren tachtig een warmtenet. Helmond werd namelijk door het Rijk aangewezen als een groeigemeente. En in een groeigemeente werd een warmtenet aangelegd. In die tijd waren de gemeente Helmond, PNEM en Obragas allemaal voor ⅓ aandeelhouder. Na verschillende overnames werd het warmtenet uiteindelijk van Ennatuurlijk.

Vragen of contact

Heeft u vragen over warmte, uw aansluiting of andere zaken. Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice . Bent u een zakelijke klant of heeft u interesse in een aansluiting op het warmtenet in Helmond? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur via 085-2734559 of zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl.