Tekst

Klaar voor de toekomst

Een gebouw dat is aangesloten op een warmtenet van Ennatuurlijk is klaar voor de toekomst! Er is namelijk geen cv-ketel op aardgas meer nodig om het gebouw te verwarmen. Bovendien hoeft er aan het gebouw zelf weinig aangepast te worden. Een warmtenet heeft een aantal grote voordelen die we je graag laten zien.

Tekst

Voordelen van warmte van een warmtenet

Tekst

1. Het is makkelijk en comfortabel

Bij een warmtenet zijn er weinig aanpassingen in huis nodig. Dat is handig! Een woning wordt op het warmtenet aangesloten met een klein kastje, de warmtewisselaar. Aan je radiatoren of vloerverwarming verandert niets.Warm water voor de radiatoren en vloerverwarming is altijd direct beschikbaar. Het warm kraanwater dat je gebruikt, heeft bovendien altijd de juiste temperatuur. Kortom: comfort!

Media
Media
Tekst

2. Het is duurzamer

Met het verwarmingssysteem in jouw woning stoot je minder broeikasgassen (CO₂) uit dan met een aardgasgestookte cv-ketel. Ook gebruikt Ennatuurlijk steeds duurzamere warmtebronnen. Elke dag werken we er hard aan om de duurzaamheid van onze netten te verbeteren door op zoek te gaan naar duurzamere bronnen. Denk hierbij aan aardwarmte of aquathermie. Jouw warmte groeit daarin mee. Als wij de bron van een warmtenet verduurzamen merk je daar verder niets van. Kortom, met een warmtenet ben je klaar voor de toekomst! 

Tekst

3. Het is veilig

Het verwarmingssysteem is een veilig systeem. Er lopen namelijk geen gasleidingen door jouw woning. De warmte-installatie en -leidingen voldoen bovendien aan de hoogste veiligheidseisen. Ook wordt het wijkverwarmingssysteem 24 uur per dag op afstand bewaakt en worden storingen zo snel mogelijk verholpen.

Media
Media
Tekst

4. Het neemt niet veel ruimte in beslag

De afleverset in jouw meterkast of berging is ongeveer net zo groot als een cv-ketel en vaak veel kleiner dan een warmtepomp. Maak je gebruik van warmtekostenverdeling? Dan bevinden de radiatormeters zich op de radiatoren in jouw woning. Het systeem neemt verder geen plaats in beslag in bijvoorbeeld jouw meterkast of berging. Bovendien is er voor beide systemen geen rookgasafvoerkanaal nodig. Je bespaart dus ruimte. 

Tekst

5. Je hebt leveringszekerheid

Ennatuurlijk doet er alles aan om jouw warmtelevering zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen. Komt er in de technische ruimte, het warmtenet of in de afleverset toch een storing voor? Dan verhelpen wij die zo snel mogelijk. 

Media
Tekst

Wat is een warmtenet eigenlijk?

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond, waardoor warm water stroomt. Dat warme water wordt gebruikt om huizen en gebouwen te verwarmen. Daardoor hoeft er niet meer in ieder huis een cv-ketel op aardgas te hangen.

Meer weten over warmtenetten

 

Tekst

Warmtenetten van Ennatuurlijk

Ennatuurlijk heeft op verschillende plekken in Nederland warmtenetten. En we werken hard aan het uitbreiden van onze bestaande warmtenetten en het realiseren van nieuwe netten. Kijk vooral even op de kaart of er een warmtenet van Ennatuurlijk bij jou in de buurt ligt.

Naar de warmtenetten van Ennatuurlijk