Voordelen van een warmtenet

Tekst

Om klimaatverandering tegen te gaan, gaat Nederland aardgasvrij wonen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er een aantal alternatieven zoals elektrische warmtepompen en warmtenetten. Een warmtepomp is echter niet voor iedereen een oplossing. Het is waarschijnlijk onmogelijk om genoeg duurzame energie op te wekken om alle huizen elektrisch te verwarmen met warmtepompen. Bovendien zijn niet alle woningen zo goed te isoleren dat ze geschikt zijn voor een warmtepomp. Een warmtenet is daarom een van de andere mogelijkheden. Een gebouw dat is aangesloten op een warmtenet van Ennatuurlijk is klaar voor de toekomst! Er is namelijk geen cv-ketel op aardgas meer nodig om het gebouw te verwarmen. Bovendien hoeft er aan het gebouw zelf weinig aangepast te worden. Een warmtenet heeft een aantal grote voordelen die we je graag laten zien.


Voordelen van warmtenetten van Ennatuurlijk 

Linker kolom

 Makkelijk en comfortabel
Bij een warmtenet zijn er weinig aanpassingen in huis nodig. Dat is handig! Een woning wordt op het warmtenet aangesloten met een klein kastje, de warmtewisselaar. Aan je radiatoren of vloerverwarming verandert niets.Warm water voor de radiatoren en vloerverwarming is altijd direct beschikbaar. Het warm kraanwater dat u gebruikt, heeft bovendien altijd de juiste temperatuur. Kortom: comfort!

 Veilig
Het verwarmingssysteem is een veilig systeem. Er lopen namelijk geen gasleidingen door uw woning. De warmte-installatie en -leidingen voldoen bovendien aan de hoogste veiligheidseisen. Ook wordt het wijkverwarmingssysteem 24 uur per dag op afstand bewaakt en worden storingen zo snel mogelijk verholpen.

 Ruimtebesparing
De afleverset in uw meterkast of berging is veel kleiner dan een cv-ketel of warmtepomp. Maakt u gebruik van warmtekostenverdeling? Dan bevinden de radiatormeters zich op de radiatoren in uw woning. Het systeem neemt verder geen plaats in beslag in bijvoorbeeld uw meterkast of berging. Bovendien is er voor beide systemen geen rookgasafvoerkanaal nodig. U bespaart dus ruimte. 

Rechter kolom

Duurzaam
Met het verwarmingssysteem in uw woning stoot u minder broeikasgassen (CO₂) uit dan met een aardgasgestookte cv-ketel. Ook gebruikt Ennatuurlijk steeds duurzamere brandstoffen.  Elke dag werken er hard aan om de duurzaamheid van onze netten te verbeteren door op zoek te gaan naar duurzamere bronnen. Denk hierbij aan aardwarmte of aquathermie. Uw warmtenet groeit daarin mee. Als wij de bron van een warmtenet verduurzamen merkt u daar verder niets van. Kortom, met een warmtenet bent u klaar voor de toekomst! 

 Leveringszekerheid
Ennatuurlijk doet er alles aan om uw warmtelevering zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen. Komt er in de technische ruimte, het warmtedistributienet of in de afleverset toch een storing voor? Dan verhelpen wij die.

 

Tekst

Wat is een warmtenet eigenlijk?

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond, waardoor warm water stroomt. Dat warme water wordt gebruikt om huizen en gebouwen te verwarmen. Daardoor hoeft er niet meer in ieder huis een cv-ketel op aardgas te hangen.

Meer weten over warmtenetten

Warmtenetten van Ennatuurlijk

Ennatuurlijk heeft op verschillende plekken in Nederland warmtenetten. En we werken hard aan het uitbreiden van onze bestaande warmtenetten en het realiseren van nieuwe netten. Kijk vooral even op de kaart of er een warmtenet van Ennatuurlijk bij u in de buurt ligt.

Naar de warmtenetten van Ennatuurlijk

Wat vind jij van Voordelen van een warmtenet

Wat vind jij van Voordelen van een warmtenet

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster