Sphinxkwartier - Maastricht

Tekst

sphinx

Het verduurzamen van monumentale panden is vaak een complex vraagstuk. Bij nieuwbouwprojecten staat duurzame warmte en koude standaard op het lijstje. Welke oplossingen Ennatuurlijk biedt? In deze rubriek staan we stil bij projecten uit de praktijk.   

Linker kolom

Dit keer lees je meer over het Sphinxkwartier in Maastricht. In deze hippe wijk realiseerden 3W real estate en RO groep samen zes markante woonblokken. Ennatuurlijk tekende voor het verwarmen en koelen van de woningen. Aan het woord: projectdirecteur van 3W real estate Joep Smeets en senior key accountmanager Mireille Jongen.

Rechter kolom
Sphinx
koude

Warmte en koude

Huis Ennatuurlijk

Ruim 300 woningen

warmtenet

Warmtenet Maastricht

De vraag

Linker kolom

Het Sphinxkwartier is een groene ontwikkelplek aan de voet van het Maastrichtse centrum, waar stads en ontspannen wonen, werken en recreëren samenkomen. Bij de ontwikkeling van diverse appartementencomplexen gingen 3W real estate en RO groep op zoek naar een duurzame oplossing voor warmte en koude.

Joep: “Vanuit de gemeente werd gestimuleerd om panden aan te sluiten op het al bestaande warmtenet en koudenet van Ennatuurlijk.” Logisch, want het ligt op nog geen 100 meter afstand.  

Rechter kolom
Tekst

Ennatuurlijk heeft de oplossing, want… 

Joep: “Los van het feit dat een aansluiting relatief eenvoudig was, bleek het ook een betaalbare oplossing.” Mireille: “We hebben aangetoond welke voordelen ons systeem heeft ten opzichte van een stand alone systeem.” Zo haal je via dit warmte en koude net gemakkelijk alle duurzaamheidsnormeringen. Deze warmte en koude komt van de warmte van de parierfabriek Sappi. Met een koelmachine wordt de warmte omgezet naar koude. Daardoor kunnen we zowel warmte als koude bieden aan de bewoners. “Ook het feit dat er geen grote technische ruimte nodig is, is een groot voordeel voor nieuwbouwprojecten, waar elke vierkante meter telt.”  

Tekst

De match!

De relatie van 3W real estate met het warmtenet dateert al uit 2002 toen de eerste leidingen de grond in gingen. Joep: “Wij bouwden toen het multifunctionele stadscentrum Mosae Forum, dat als een van de eerste panden een aansluiting kreeg. Sindsdien hebben we bij meerdere projecten gekozen voor een aansluiting op een warmtenet.

Linker kolom

Dat de warmtelevering betrouwbaar is en steeds duurzamer wordt, is natuurlijk belangrijk. Maar uiteindelijk draait het erom dat we de kosten reëel houden. Voor ons, maar vooral voor de bewoners.”

Mireille: “Het feit dat we kunnen ontzorgen en een betrouwbare partij zijn gebleken, speelt ook mee. Zo hebben we op locatie een loket gehad waar mensen vragen konden stellen. En die service houdt zeker niet op nu de bewoners hun huis in getrokken zijn. Ik ben er, samen met mijn collega’s, best trots op dat onze klantenservice gemiddeld een 8,4 krijgt!”   

Rechter kolom
Mireille Ennatuurlijk
Tekst

Het resultaat 

Mireille kijkt terug op een succesvol en leerzaam traject: “Het was fijn werken met Joep en zijn team. Echt professioneel, open en no nonsense.” Joep: “De laatste woningen worden binnenkort aangesloten en opgeleverd. Dan is het project Sphinx Zuid afgerond.”

Tekst

Deze klantcase nog een keer nalezen?

Download de klantcase

Meer weten?

Key accountmanager Mireille of een van haar collega’s helpt je graag verder.

 

085-2734559
zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl

Wat vind jij van Sphinxkwartier - Maastricht

Wat vind jij van Sphinxkwartier - Maastricht

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • 6x per jaar sturen wij onze nieuwsbrief naar je
  • 1x per jaar ontvang je ons gratis magazine
  • Ruim 1900 zakelijke connecties gingen je voor