Op 30 maart was het Girls’ day. Elk jaar organiseert VHTO een Girls’ day waar bedrijven meiden van 10 tot 15 jaar uitnodigen om kennis te maken met de techniek en IT. Als Ennatuurlijk vinden we het belangrijk dat iedereen zijn steentje bij kan dragen aan de verduurzaming van Nederland. Wij vinden het belangrijk dat jonge meiden tijdig een realistisch beeld hebben hoe het is om te werken bij een technische bedrijf.


We mochten een groep uit 3 havo van het Rythovius college uit Eersel ontvangen. De dag begon met een kennismaking met verschillende vrouwelijke collega’s, van verschillende afdelingen en niveaus. We hebben met elkaar gesproken over onze ervaringen in ons vak, over hoe we er terecht gekomen zijn en waar we energie van krijgen. Hierna hebben we ze meegenomen voor een rondleiding door de biomassa centrale op Stijp-S, voor een beter beeld wat warmtetechniek inhoudt.  
Na een lunch met Ennatuurlijk collega’s, hebben we een warmtenet-ontwikkel-spel gespeeld. Tijdens dit spel moest de groep een zo groot mogelijk warmtenet ontwikkelen, met de benodigde middelen en uitdagingen die bij het ontwerpen van een warmtenet komen kijken. Ze gaven aan het leuk te vinden om hiermee te puzzelen en een praktisch resultaat te behalen. Precies een goed voorbeeld waarom het zo leuk is om te werken in de techniek! 


Wij vonden het een geslaagde dag en hopelijk hebben we ze kunnen enthousiasmeren voor de techniek en IT. En wie weet zullen zij in de toekomst ook een steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland!