Tekst

Voor ons staat een betrouwbare levering voorop. Vanuit het bedrijfsvoeringscentrum in St. Michielsgestel houden vijftien werktuigkundigen onze assets dag en nacht nauwlettend in de gaten. Zij bewaken de warmtelevering en grijpen snel in bij storingen. Zo bewaken ze de leveringszekerheid voor onze klanten.

Werktuigkundige Radja Jokhoe is die ochtend om 7.00 uur begonnen. Samen met een collega zit hij voor 30 grote schermen waar hij alle assets kan monitoren. “Mijn collega monitort vandaag onze opwekeenheden die verspreid staan door heel Nederland. Mocht er een storing zijn, dan schakelt hij de back-upsystemen in en indien nodig sturen we een team van monteurs om het probleem te verhelpen. Ook beheren we onder meer de pompen van grote energiecentrales. Door pompen bij- of af te schakelen, kunnen we het aanbod van warmte afstemmen op de vraag in de regio.”

Tekst

Storingen monitoren

Zelf houdt Radja vandaag de 450 onderstations in de gaten. “Dit zijn de verdeelstations waarmee we de warmte en/of koude verspreiden in de wijken. Op het scherm zie ik of er storingen zijn. Vaak gaat het om meldingen dat een onderdeel niet optimaal werkt, een andere keer dreigt een station uit te vallen waardoor de warmtelevering stopt. In zo’n geval sturen we monteurs. Mocht er via de storingsdienst een melding binnenkomen waar een monteur voor nodig is, dan handelen wij dat ook af. Zo weten we precies waar er al mensen aan het werk zijn en kunnen we werkzaamheden monitoren en coördineren.”


100% voor betrouwbare levering

“Leuk werk? Zeker weten. De leveringszekerheid bewaken kan stressvol zijn, maar geeft ook veel voldoening. Privé ben ik klant van Ennatuurlijk en daardoor kijk ik ook altijd vanuit het perspectief van de klant naar mijn werk. Als klant wil ik kunnen rekenen op een betrouwbare levering. Dus in mijn werk ga ik daar 100% voor!”

Tekst

Meer lezen? Download ons magazine

Dit artikel is onderdeel van de derde editie van ons magazine Doorpakken. Wil je meer lezen over warmte, de warmtetransitie en lokale energie? 

Vraag ons magazine hier aan

Media