Tekst

In het hippe Sphinxkwartier in Maastricht ontwikkelen 3W real estate en RO groep gezamenlijk zes markante woonblokken. De eerste bewoners zijn er al ingetrokken, zij verwarmen en koelen hun woning met duurzamere warmte en koude van Ennatuurlijk.

Tekst

Projectdirecteur Joep Smeets, 3W real estate: “Het Sphinxkwartier is een fantastische plek vlakbij het centrum van Maastricht, een ontwikkelingsgebied  voor wonen, werken en vrije tijd waar veel wordt gebouwd. Vanuit de gemeente wordt gestimuleerd om panden aan te sluiten op het warmtenet van  Ennatuurlijk: op nog geen 100 meter afstand van ons project ligt het warmtenet
van Ennatuurlijk. Los van het feit dat een aansluiting relatief eenvoudig was, bleek een aansluiting voor onze woningen ook de beste oplossing te zijn tegen kosten waar we goed mee uit de voeten konden.”

Media
Tekst

Marktconforme tarieven

De relatie van 3W real estate met het warmtenet dateert al uit 2002 toen de eerste leidingen de grond in gingen. “Wij bouwden toen het multifunctionele stadscentrum Mosae Forum, dat als een van de eerste panden een aansluiting kreeg. Sindsdien hebben we bij meerdere projecten gekozen voor een  aansluiting op een warmtenet. Dat de warmtelevering betrouwbaar en steeds duurzamer wordt, is natuurlijk belangrijk. Maar uiteindelijk draait het erom dat we onze kosten reëel houden en nog belangrijker, dat we onze eindklanten, de bewoners, warmte kunnen aanbieden tegen een fair en marktconform tarief.”

Meer over het warmtenet in Maastricht

Tekst

Meer lezen? Download ons projectenboek

Download ons projectenboek

Media