Tekst

Als leverancier van warmte en koude aan zo’n 85.000 klanten, zetten we alles op alles om te zorgen dat ze blij en tevreden zijn. Goed zorgen voor onze klanten doen we onder andere door een betrouwbare levering, door eventuele storingen vroegtijdig op te sporen en door klanten te helpen grip te houden op hun energiekosten.

Tekst

Levering gegarandeerd

Voor onze klanten staat een betrouwbare levering voorop. Wij garanderen een betrouwbare levering van warmte en/of koude, zodat onze klanten hun woningen en bedrijfspanden altijd aangenaam op temperatuur kunnen houden. ’s Zomers en ’s winters. Dat doen we door het beheer van onze assets (onze installaties en leidingen) te optimaliseren. We werken toe naar meer datagedreven beheer, zodat we op elk moment exact weten wat er nodig is om onze netwerken en installaties in een topconditie te houden tegen de laagste kosten.

 

Goed inzicht in verbruik en kosten

Klanten hebben steeds meer behoefte aan inzicht in hun verbruik. Inzicht in verbruik en kosten is een belangrijke tool om energieverbruik te monitoren en kosten in de hand te houden. Daarom zijn we bezig met het vervangen van de traditionele warmtemeter door de slimme warmtemeter. Een klus die voor 2027 afgerond zal zijn. De slimme meter leest automatisch verbruiksdata uit, waarmee we onze klanten maandelijks inzicht kunnen geven in hun verbruik. Onder meer door hun eigen verbruik te vergelijken met het verbruik in eerdere maanden en met het gemiddelde verbruik van mensen met dezelfde woonsituatie. Voor onze zakelijke klanten werken we aan een dataportaal waarmee ze bijna realtime inzicht hebben in hun verbruik.

Tekst

“Het voordeel voor de klant is dat elke collega je kan helpen, omdat ze de inhoud kennen. Daardoor zijn ze sneller geholpen.”

Tekst

Storingen vroegtijdig opsporen

Als er ergens een storing ontstaat doen we er alles aan om deze zo snel mogelijk op te lossen. De slimme meters gaan ons helpen doordat ze niet alleen het verbruik meten, ze geven ook door of de meter zelf nog naar behoren werkt en of de doorstroming van warmte door de binneninstallatie in de woning nog goed is. Hierdoor kunnen we storingen en afwijkingen vroegtijdig ontdekken en verhelpen. Zo kunnen we eventuele problemen snel aanpakken en corrigeren, en daarmee de gevolgen voor onze klanten beperken. De slimme warmtemeter helpt ons ook storingen en afwijkingen in het warmte netwerk vroegtijdig te ontdekken, waardoor ongemak en onderbrek ingen tot een minimum worden beperkt.

Tekst

Proactief advies over energiekosten

Door de slimme meter kunnen we de voorschotbedragen van onze klanten zeer nauwkeurig berekenen. Dit maakt de kans dat klanten achteraf moeten bijbetalen een stuk kleiner. Als we verbruik opeens zien pieken, nemen we ook zelf contact op. Warmtetarieven, voorschotten en prijsplafonds zijn ingewikkelde materie. Daarom grijpen we elke kans aan om onze klanten helder en eenvoudig uit te leggen hoe het zit via e-mail, brieven, onze website en onze socials. Ook hebben we een animatieserie waarin we begrippen als prijsplafond, voorschot en besparing toelichten op een manier
die voor iedereen begrijpelijk is.

Media
Media
Tekst

Service van mens tot mens

Voor vragen kunnen onze klanten ons bellen, e-mailen, chatten of appen. Onze klantenservice staat elke werkdag voor ze klaar van 8.30 tot 17.00 uur. Het voordeel voor de klant is dat elke collega je kan helpen, omdat ze de inhoud kennen. Daardoor zijn ze sneller geholpen. En mocht er een probleem zijn, dan hebben ze alle relevante
gegevens direct bij de hand. Of het nu gaat om betalingen, verbruik of om een storing. Onze klanten waardeerden onze klantenservice de afgelopen jaren gemiddeld met een 8. Ons doel is om dat elk jaar te verbeteren. We zijn pas tevreden als onze klanten zeggen: “Warmte en koude van Ennatuurlijk, daar ben ik blij mee.”

Tekst

Meer lezen? Download ons magazine

Dit artikel is onderdeel van de derde editie van ons magazine Doorpakken. Wil je meer lezen over warmte, de warmtetransitie en lokale energie? 

Vraag ons magazine hier aan

Media