Tekst

Na tien jaar van goede samenwerking met Veolia Energienetwerken (VEN) namen we per 1 januari 2024 de regie over het onderhoud en productie van onze warmtenetten weer in eigen hand. Daardoor kunnen we onderhoud en beheer verder optimaliseren. Projectleider Patrick Scholten vertelt over het waarom van deze stap en wat dit betekent voor onze klanten.

Tekst

“De warmtenetten zijn ons eigendom. Daaronder vallen onder meer de opwekinstallaties, ondergrondse leidingen, pompen en de afleversets bij kleine en grote klanten. Doordat we het beheer in eigen huis in huis hebben genomen, kunnen we onze verantwoordelijkheid als eigenaar beter invullen en betere beheerbeslissingen nemen. Zelf bepalen wat nodig is om de bedrijfszekerheid te garanderen voor onze klanten.”

Bijna zestig nieuwe collega’s

Bijna zestig medewerkers die tot 1 januari 2024 moment zorgden voor de dagelijkse operatie van onze installaties, kwamen mee naar Ennatuurlijk. “De kennis van deze vakmensen hebben we keihard nodig. Zij werken al jaren met enorme passie aan onze installaties en kennen onze klanten. We zijn blij dat we met Veolia konden afspreken dat ze hetzelfde kunnen blijven doen, maar dan met Ennatuurlijk op hun helm. Nu we één team zijn geworden, zijn we nog beter in staat om samen onze doelen te bereiken.”

Datagedreven beheer

Om het beheer op een eigen moderne manier in te vullen worden de beheerprocessen geoptimaliseerd. “We leggen informatie over onze assets nog beter vast, zodat we datagedreven onderhoud kunnen uitvoeren. Ook werken we met een langetermijn- assetsplanning zodat onze investeringen leiden tot het moderne warmtenet dat we voor ogen hebben. Door bijvoorbeeld verduurzaming en vervanging te combineren zullen we ook efficiënter kunnen werken.”

Alleen voordelen

Patrick: “Onze bedrijfszekerheid is op dit moment al hoog, daar werken we hard aan en dat zal zo blijven. Op termijn verwachten we dat het klanten alleen voordeel oplevert: duurzamere warmte voor een eerlijke prijs, met een nog hogere bedrijfszekerheid dan al het geval was.”